Greitai sudedamas dviratukas

Atėjo pavasaris ir man jau niežti nagai. Reikia man mieste nedideliais atstumais važinėtis. Galvojau apie daug variantų, nuo paspirtuko iki motociklo… Motociklo neturiu kur laikyti (garažas 2km nuo namų), paprastą dviratį baisu palikti prie parduotuvės ar ofiso, paspirtukas kiek nepatogus važiuojant šiek tiek toliau…

Tai apsistojau ties mažu, greitai sudedamu dviratuku. Atmetus visą kalną šlamšto, liko du variantai.

Kandidatas #1

Šitas yra parduodamas kinijoje po įvairiais pirikupų brendais:
folding

25km/h, 250W… 36V 10Ah akumuliatorius. Didelis privalumas, lyginant su kitais – susideda greitai, pakanka tik viena ranka patraukti už rankenos. Užima mažai vietos, lengvai telpa į bagažinę. Turi kojelę, ant kurios stovi tiek išskleistas, tiek suskleistas.
Iš tikro teko man juo važiuoti prieš du metus – smagus dalykas.

Kaina alibaboje ~$400. Taip, labai pigu. Tačiau pridėjus vien tik siuntimą ir PVM gaunasi apie 2kLt. Dar yra bėdelė, kad dviračiams taikomas ~45% importo mokestis… Na gal pavyktų tą dviratuką nusipirkti visą išrinktą, kaip metalo laužą ar dalis.. :) Nelabai ten kas atskirtų. Kategoriškai nesutinku mokėti muitą už prekę, kuriai alternatyvų Lietuvoje nėra.
Man jis kiek silpnokas, tai planuoju draugei padovanot. Gal bus norinčių kooperuotis, kad sutaupyti ant siuntimo ir mokesčių?

Kandidatas #2

Sau ilgai ieškojau, bet vienintelis patinkantis modelis yra šitas:
folding ebike

Atrodo gan teisingas daiktas. Tik man pedalai nereikalingi…
Didžiausia problema su juo – kaina. $5300.
Dar kita bėda – patentuotas, kas šiek tiek apriboja galimybes.

Tai žodžiu, nusprendžiau pasidaryti kažką panašaus. Darysiu be pedalų, su dviem hubiniais motoriukais. Tai leis atlaisvinti daug vietos, kurią jame užima grandinės, pavarų hub’as, motoras. Tilps ir onboard įkroviklis.
Konstrukcija labai paprasta, dauguma dalių gmainamos iš aliuminio plokštės. Turiu CNC stakleles, tai šitoj vietoj problemų neturėtų kilti… Pažymiu, kad komercijos iš to nedarysiu ir jis bus skirtas tik asmeniniam naudojimui.

Ką jūs manot? Galim padiskutuoti forume.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.