Home Forums Mūsų projektai / susitikimai deze akumuliatoriui, is kokios medziagos gaminti?

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 66 total)
  • Author
    Posts
  • #2011
    spicasss
    Participant

    sveiki visi, kaip manote kokia medziaga naudoti dezes gamybai? asmeniskai man rupi kad, ji butu tvirta (nukritimo, jei jau taip nepasisektu atveju). dekui uz patarimus :-) ir visus su ateinanciais naujais 2013 metais :-)

    #5388
    spicasss
    Participant

    eDGog.jpg

    #5389
    spicasss
    Participant

    stai kaip ji turetu atrodyti. Dizainas toks, kaip gali pateikti vaizduote :-) maketa padariau is popieriaus :-)

    #5390
    Buckis
    Participant

    as tai daryciau is anglies pliuosto.

    #5391
    Šarūnas
    Keymaster

    Yra daug visokių aspektų.. Man prioritetas būtų nelaidumas elektrai, nedegumas, surinkimo ir išrinkimo paprastumas.

    Beje, dėl valdiklio montavimo. Išsiardyk jį ir gerai apklijuok visus komponentus, nes nuo vibracijų greitai nulūžinės.

    #5392
    spicasss
    Participant

    Na del anglies pluosto butu gal ir neblogai bet net neisivaizduoju kiek kainuotu, manau uztektu stiklo audinio.

    Sarunai, su valdikliu viskas gerai. shynos pastorintos, laidai storesni, viskas lakuota keliais sluoksniais ir kaip siulai sutvirtinta karstais klijais :-) taip jis naudojamas apie du metus. Viskas OK :-)

    #5393
    spicasss
    Participant

    tarkim jei gaminsiu is stiklo audinio, forma lipdyti is ko? makroflexo ar putupolistirolio? ar kitaip kaska pasiulysit?

    #5394
    spicasss
    Participant

    KEyK4.jpg

    jxOGh.jpg

    #5395
    Šarūnas
    Keymaster

    Pačiam neteko su pluoštais dirbt, bet, kiek teko matyt, žmonės perka senukuose kietų putų plokštes (gelsvos, skirtos sienoms apšiltint), jas suklijuoja į storesnį gabalą ir tada apdirba rankom. Ant viršaus, jei gerai pamenu, špakliuoja, dar tepa specialiu špaklium/tepalu, prie kurio neprilimpa kompozitas ir ta pusė atrodo idealiai. Ant formos klijuojama pusė yra geroji.

     

    P.S. Gerai atrodo dėžė. Patinka.

    #5396
    spicasss
    Participant

    aisku, as pnasiai irgi mastau kad kieta putplasti reikia naudoti, bet geroji puse butu isorine kuria spakliuciau ir visa kita iki dazymo, tada isilgai pjuvis i dvi dalis ar i tris is vidaus isimu putplasti ir gal kaskiek sutvirtinu kokiu karkasu, na dr nenusprendziau. dar mastau kad vietoje dviratines sedynes padaryti kaipir dezes pratesima (sedyne / sparnas)na kaip krosinio moto tipo. isivaizduoju kad atrodytu gerai. aciu uz komplimentus :)

    #5397
    Šarūnas
    Keymaster

    Jo, man tos dviratinės sėdynės prie likusios konstrukcijos kažkaip irgi nesižiūri.

    #5398
    Buckis
    Participant

    is stiklo pluosto taip darant kaip jus cia norit ta detale svers panasei kaip is metalo,

    jei nori lygiai grazei be dideliu zaidimu is stiklo audinio tiesiog reikia vakumo pagalba ant storesnio stiklo lapo pagamint stiklo audinio lakstu o poto ispjovus reikiamo dydzio gabalus juos suklijuot tarpusavyje. 2 dienos darbelio kai oras minusinis. jei butu silta galima susisukt per 1 diena. kitu atveju reikia daryt forma…… ir joje islieti gamini pakankamai nuobodus ir uztrunkantis darbas. jei pirksi putplasti ir veliau uzsiimsi architektura ir drozinejimais bus prarasta gaug laiko ir pinigu…

    o anglies pluosto kvadratas turetu kainuot apie 130-150 lituku. bet paciam nepatariu pradet geriau jau duot kazkam uzdirbt, nes labai daug visokiu smulkmenu reiks kaip purskiamu kliju, kliju paprastu, kietikliu, irankiu….. ko pasekoje vargu ar sutilpsi i mazus pinigelius

    #5399
    Martynas
    Participant

    na jei gamintis lakštus pačiam, tai jų yra pirkti, kad ir 1 , 2, bet nemanau, kad tai geras sprendimas būtų. nes tada būtų daug mažesnis tvirtumas per sujungimus, nebent koki karkasą daryti, bet tai pridės svorio ir užims vietą.

     

    Rimčiausias variantas būtų pasidaryti formą ir formuoti vakuuminiu būdu, bet čia labai daug terlionės ir reikia spec įrangos, gali pabandyti pakalbėti su laivų modeliuotojų būreliu kokiu, gal turės įrangą ir sutiktų pagelbėti. kaip atrodo tai link

    #5400
    Buckis
    Participant

    na tikrai nemanau kad tai dezutei bus milziniskos apkrovos ir tokis budas atlaikys. jokio remo nereiks. kad stiklo pluosto plokstes apipavidalint jau gatava produkta galima apklijuot anglies pluostu kitaip tariant Wrap ir istept klijais kokius 5-10 sluoksniu kai isdzius nuslifuot ir nupoliruot.

     

    beto modelistai tau kai padarys super plona ir lengva tai iskart sulauzysi. sektiek technologijos is medziagu kainos skiriasi.

     

    Kaip formos daromos vakumuojamos ir taip toliau man nenaujiena neslepsiu tenka paciam karts nuo karto pasikrapstyt prie savo projektelio

    #5401
    spicasss
    Participant

    Deku uz patarimus, na terliotis manes negazdina:-) reikes ir pasiterliosiu, va del yrangos tai gal ir gera mintis kreiptis i modelistus, beje kaskada esu lankes avijo modeliavima vilniuje tada dar vadinamame “jaunuju tehniku burelis” ar kaskaip panasiai. reikes uzsukti pasitarti.

    #5402
    Buckis
    Participant

    is esmes vakumas reikalingas tik darant su anglies pluostu. vakuminis siurblys pats paprasciausias yra saldytuvo kondicionieriaus siurblys. bet gaminat forma ir tik is stiklo pjuosto reiktu tau pagrindinai medziagu, jei nori savo garazelyje pasikrapstyt galeciau padaryt saraseli ko reiktu nusipirkt su pavyzdziais ir ebay tik ten dideliais kiekiais viskas pagrindinai. jei lietuvoi rastum nusipirkt mazesneis kiekiais nedidele samata gautusi. pats perkuosi epoksidine derva po 25ltr bakelais, stiklo audinys nera brangus tik jo reikia skirtingo tankumo, bei formai ir gaminiui pavirsiniui sluosniui padengt kad dazyt nereiktu.

     

    tavo atveju pasidaryciau derze is kad ir klijuotos fanieros arba stiklo audinio ploksciu, suklijuociau su karstais klijais pacia deze ( is dvieju daliu kaire-desine) nuslifuociau pavirsiu uzglaistyciau tarpus ir nulakuociau storu sluoksniu purskiamu spakliu o tada apdirbciau iki galutinio rezultato, poto nuvaskuociau ir istepciau PVA kliju nuemeju isdziovint ir galima det gelcoat sluoskni, jam isdiuvus det gabaliukus stiklo audinio tokio rupumo kaip merlius, jam isdziuvus jau dedi stambesnius sluoksnius 4-5, kai viskas isdziusta apdirbi nereikalingus gelcoat ir dervos su stiklo audinio galus jei forma buvo daryta be isipraudzianciu ir uzkliunaciu krastu gali traukt lauku. po kokios dieneles pilnai pradziuvus su vandens pagalba ir vandeniniu svitriniu sveiti nuo kokio 400 rupumo iki 2000.

     

    rezultatas turetu but panasus

     

    31IMG_2004.jpg

    #5403
    Buckis
    Participant

    ir poto atvirkstiniu budu pasidarai gamini

     

    65IMG_2018.jpg

     

    privalumas plonas pakankamai tvirtas nereikia dazyt ( po isliejimo tereikia nupoliruot)

     

    sita mano forma nera tobula bet ji skirta ir anglies pluostui ( pagaminti ilgesni krastai )

     

    bet reikia nepagailet sluoksniu nes pirmi anglies pluosto gaminiai gausis brokuoti del mikro skiluciu ( vakumui jie nepatinka)

    #5404
    Buckis
    Participant

    na ir pabaigai galiu pridurti

     

    sitas tarkim apvalkalas priekiniam zibintui naujas kainuoja kazkur 400lt

     

    devetu nupirkt pakankamai sunku rast

     

    savikaina nezinau gavosi tikriausei 100lt neskaitant ideto darbo…( apie 2 men vakarais)

     

    plius nemazos investicijos i didelius kiekius medziagu, jei sugebesi gauti medziagas tik tiek kiek reikia tavo dezei tai valio, indeliu medziagu maisimui manau kiekvienuose namuose rasi tereiks keletos teptuku ir specialaus volelio audiniui lygint, toliau bent pas mane pneumatinai irankiai pluosto apdirbimui bei poliravimo pasta poliruolis vaskias

    #5405
    Oldschooler
    Participant

    >>Buckis

    Jei pasidalintumėt šaltiniais, kur “… perkuosi epoksidine derva po 25ltr bakelais…”- tai būčiau dėkingas!

    Yra dar viena, primityvi ir l. pigi technologija, naudoja mano studentai dizaineriai, skulptoriai, smulkiems ir neatsakingiems darbams- popierius (laikraštinis) ir “lipalas” ant gipsinės formos. Gaunasi gana standus, kaip ir armuotas plastikas (lipalas polimerizuodamasis virsta ar ne acetil polivinil chloridu- tfu-ū). Visi juoksitės, bet yra taip padaryta dvivietė valtis :) Net aš viena ranka ją pakeliu…

    #5406
    Buckis
    Participant

    bet pavirsiaus neapdirbsi taip lygiai minimaliom pastangom. forma sukurt sukursi del tvirtumo nesigincisiu neeksperimentavau.

     

    o dervos ebay yra pirkt tik vat bijau kad i LT nelabai sius, beto ji nera visiskai tai jei lygint su rusu laikais naudojama epoderva bet masinu spoileriams bei avia modelizmui liuks

     

    25kg kainuoja arti 300lt su kietintoju

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 66 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.