Home Forums Akumuliatoriai / valdymo sistemos / įkrovikliai 18650 Li-ion sandėliavimo laikas

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #15550
    mdm
    Participant

    Sveiki, turiu keliasdešimt naujų 18650 Li-ion celių, tačiau planuoju pradėti battery pack’o gamybą kiek vėliau. Klausimas – koks yra saugus tokio tipo celių sandėliavimo/saugojimo laikas, per kurį išsilaikys pirminės charakteristikos? Celės laikomos įprastomis sąlygomis: ~22 laipsniai šilumos/~60% drėgnumas.

    #15560
    Tom
    Participant

    Pagal modeli pasiziurek aprasyma, internete tikrai galima rasti apie saugojima… paprastai ilgesniam sandeliavimui celem labiau tinka apie +20 temp. ir ne didesnis kaip 70% dregnumas.

    #15561
    sopkis
    Participant

    Visų pirma – kad ir kaip tas celes besaugotum, jos vistiek sensta. Jei šilta ar celės pilnai įkrautos tai senėjimas bus šiek greitesnis. Jei čia saugojimas porai mėnesių, tai išvis nematau prasmės rūpintis, jei porai metų, tai geriau tas celes dabar parduoti, o kai prireiks tai panašu kad už tą sumą gausi geresnius parametrus. Jau nekalbu apie tai kad turbūt nežinoma kaip tos celės buvo saugomos nuo pagaminimo iki atsiradimo pas dabartinį jų šeimininką. O dėl drėgnumo tai čia nebent koroziją įtakos, 70% sakyčiau stipriai per daug, nes tiek būtent šiandien išmatavau cokolinio aukšto bute, kur drėksta siena ir net jaučiasi ore tvyranti drėgmė.

    #15562
    Tom
    Participant

    Pilnai sutinku ir tie procentai tai butent del korozijos parasyti, kas zino kur tas celes ruosiasi laikyti:) Asmeniskai ir as del keliu menesiu galvos nesukciau.

    #15563
    Tomas_
    Participant

    ir geriausia laikyti 30-50% ikrautas.

    #15564
    aleksanderis
    Participant

    Krovikliai turi STORAGE rezima su juo ir pakrauni.Krauna iki darbines itampos,ir iki kol neima sroves.Grubiai 30 procentu deklarotos talpos.

    #15570
    Šarūnas
    Keymaster

    Sandėliuoti reikia įkrovus 30%. Su tokia įkrova galima sandėliuoti labai ilgai, beveik be jokio nusidėvėjimo.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.