Nauji metai – nauji batai

emotion 2013Puslapiui sukanka, pasirodo, jau 4 metai. Visus keturis metus, nuo pat starto 2009-12-24, buvo naudojamas šis, kiek modifikuotas, “iNove” stilius. Tais laikais “bbPress” forumas buvo atskiras modulis, taigi teko stipriai integruoti į puslapį. Veikė gerai, tačiau buvo viena bėda – dėl gerokai pasikeitusio kodo, negalima buvo atnaujinti. Taigi, forumo kodui sukako 4 metai. Kas, matyt, nėra labai saugu. Vėliau išėjo “plugin” forumo versija, tačiau vis neprieidavo rankos atnaujinti, kadangi visiškai skiriasi duomenų bazių struktūra, integracija į puslapį… Jau ilgą laiką norėjau tai padaryti, o dabar, išpuolus laisvadieniams, pagaliau padariau: forumas sukasi ant naujo bbPress įskiepio, kuris galės būti atnaujinamas laiku.

Stiliaus atnaujinimas nebuvo privalomas, tačiau vis vien reikalavo šiek tiek darbo, taigi tiesiog pakeičiau jį nauju. Prie pastarojo taip pat teko padirbėti ir vis dar yra įvairių smulkmenų, ką reikia tvarkyti, tačiau su laiku turėčiau išgaudyti visus bug’us. Savo pastebėjimus ir pasiūlymus dėl stiliaus ir funkcionalumo rašykite komentaruose.

Šiuo momentu žinomos problemos:

  1. Prapuolusios forumo asmeninės žinutės. Labai skiriasi duombazių struktūra, duomenųs išmėtyti bilekaip tarp lentelių. Bandysiu atkurti, bet užtruks…
  2. Bėdos su Gravatar. Tvarkysiu.
  3. Forumo stilius kiek nevykęs – tvarkysiu.
  4. Neveikia forumo paveikslėlių didinimo funkcija – reikės perkelti iš senojo, kadangi tai mano rašytas kodas.
  5. Puslapis vis dar hostinamas nemokamai (ir dažnokai lūžinėja) – ieškosiu sprendimo.
  6. Kol kas nėra “draugų” sąrašo.

Beje, vos neužmiršau. Visiems linkiu gerų naujų metų!!!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.