Home Forums Akumuliatoriai / valdymo sistemos / įkrovikliai 18650 optimalus celiu pasirinkimas

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 99 total)
  • Author
    Posts
  • #13389
    Elektrinis
    Participant

    Yra diskutuota forume apie ivairias celes. Problema kad ju yra labai daug ir ivairiausiu, okokias pasirinkti tai dar simtai nuomoniu.

    Mano atveju uzdavinys toks:
    1) Biudzetas +-300 euru uz celes.
    2) Didziausia imanoma talpa 48V 13s pakui.
    3) Variklio valdiklis 50A.
    4) Batareikos dydis nera labai aktualus. Vietos yra :)

    Svarstomi pasirinkimai is gearbest.com (siuo metu eilinis “ispardavimas”). Jei kas zinote kitu pardaveju su geromis kainomis ir geromis celemis tai galite parasyti.

    1) NCR18650B 3.7V 3400mAh – 3.1 euro uz vieneta. 104 celes apie 318 euru su parsiuntimu.

    2) LG HG2 3000mAh – 4 eurai uz vieneta. 78vnt apie 310 euru su parsiuntimu.

    3) Samsung ICR18650-26FM – 2.55 euro uz vieneta. 130vnt apie 330 euru su parsiuntimu.

    Panasonic pasirinkimas tai del talpos. Bet gautusi, kad as visa laika jas iskrovineciau ant maksimalios sroves…

    LG, manau islosciau ant ilgaamziskumo, bet talpa mazesne.

    Samsungo, tai kaip suprantu patikimos isbandytos celes. Placiai naudojamos. gautusi 26 ah baterija (realiai manau apie 23ah). Ne taip ir blogai.

    Gal senbuviai galetu pakomentuoti ir patarti ar duoti kokiu ideju.

    #13390
    agniusm
    Participant

    O tai tame gearbest.com geros celės? Nesinaudojau, bet iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip aliexpress ar DX. Siaip aš paskutinį kartą pirkausi iš nkon.nl. Perkant iš Kinijos gali būti paskaičiuotas ir PVM.
    NCR18650B net nesvajok, nebent 100AH dėsies.
    Gali paieškoti iškrovos grafikų candle power forume ir pagal tai pasirinkti.

    #13391
    Elektrinis
    Participant

    Truputi offtopikas, bet mano patirtis tokia:

    DX- melagiai. Paskutini karta su jais bendravau pries 2 metus. Uzsakiau xbox kontroleriui batareikas ir negavau 3 menesius vis rytoj rytoj ir tipo eik i local post paieskoti. Na standartinis atsirasinejimas. Ko pasekoje sumokejau papildomai kad persiustu registruota siunta. Po gan ilgo bendravimo nuo to laiko net nebeuzeinu i ju puslapi.

    focalprice.com – panasiai kaip DX. Nebesinaudoju jau kokius 4 ar net 5 metus.

    Su aliexpress.com patirtis geresne, bet as ten auksinis klientas. Pries pora savaiciu susigrazinau 100% pinigus uz sumeluota atminti mp3 grotuve. Jokiu problemu. 5 dienos pinigai saskaitoje. Bet gal todel kad esu ten jau “truputi” isleides pinigu… Kolkas dar nebuvo taip kad kinietis isdurtu. t.y. jei perki koki niekala uz kelis eurus tai ir tikiesi niekalo. Jei sumoki daugiau tai ir tikiesi kokybes. Jei gauni niekala uz rimta kaina, tai visa laika susitari su jais del pinigu grazinimo, o jei ne tai aliexpress labai greitai viska isprendzia.

    gearbest.com tai pradejau neseniai naudotis. Labai greitas pristatymas. Jie naudoja belgijos pasta. Visos siuntos keliauja per Belgija is Honkongo. Panasiai per savaite gaunu beveik viska. Jie yra kai kuriu gamintoju oficialus tiekejai.

    Klausimas senbuviams del 18650 batareiku: Ar turi gamintojai Sony, Panasonic, LG ir Samsung oficialius platintojus? Nes dabar tai toks jausmas, kad kinieciai prekiauja celes kurios nepraejo kokybes reikalavimu. Net ir ju idetuose screenuose matyti kad celes buna viena tarkim 3100mah ir identiska kita jau tik 2950mah. Kaskaip labai abejoju kad rimti gamintojai gali pirkti taip nevienodai pagamintas celes.

    #13392
    Elektrinis
    Participant

    Griztam i pradini klausima.

    1) NCR18650B -Atkrenta. Logiska kad nedarysiu 100aH baterijos…

    Lieka kitos dvi:
    2) LG HG2 3000mAh – 4 eurai uz vieneta. 78vnt apie 310 euru su parsiuntimu.

    3) Samsung ICR18650-26FM – 2.55 euro uz vieneta. 130vnt apie 330 euru su parsiuntimu.

    Gal daugiau kokiu pasiulymu?

    #13393
    Elektrinis
    Participant

    Dar apie sitas celes: NCR18650

    Max. Discharge rate: C Raing 2C (Maximum recommended current 6.8A)

    Ju oficiali talpa pagal Panasonic 3350.

    Mano atveju tada reiktu ju pirkti 104, kad butu 13×8.

    #13394
    Šarūnas
    Keymaster

    Dar turėk minty, kad tas discharge rate galioja tik pavienėms celėms, o ne daug vienoje vietoje – perkais…

    #13395
    sopkis
    Participant

    Vių pirma tai skaičiuojant prekės kainą iš ne Europos sąjungos šalių, tai galimai teks susimokėti PVM, už išmuitinimą ir galbūt muitą, tokiu atveju galutinė kaina padidėja. Visų antra, kaip Šarūnas paminėjo, tai datašyto max discharge rate reikėtų bent iš dviejų dalinti, kad daug celių krūvoje neperkaistų, kai dugnu ilgą laiką spausi. Visų trečia, tai celes teks klijuoti ar dėti į laikiklius, virinti į krūvą, gaminti korpusą, tai dar padidins galutinę akumuliatoriaus kainą. Ketvirtas dalykas – kinų pardavėjais labai pasitikėti nereikia, nes nemažai dumblo pas juos, o aiškintis, siūsti atgal kad sugrąžintų pinigus kainuoja laiko ir pinigų.
    O kas dėl atsiliepimų apie celes iš vietinių, tai per mažai mūsų kad daug naudingos informacijos sužinotum, bandyk kokį endless-sphere.com skaityti, jei labai nori celes su gerais atsiliepimais nusipirkti.

    #13397
    vvaldasv
    Participant

    Jau ne vienerius metus naudoju ir perku iš čia. Pajungimas paprastas. Broko nepasitaikė, ateina per 5 dienas. Aišku PVM ir muitas iš karto paskaičiuojamas ir matosi suma prieš perkant, tad galima rinktis, pirkti ar ne. Tik, kad pavasarį jie produkcijos neturi. Pardavime celės atsiranda maždaug nuo liepos. Kažkada sumokėjau pavasarį, nors mačiau, jų sandėlyje rodė 0 vnt., tad gavau tik liepą. Rudenį ir žiemą pasirinkimas pilnas, tad po 5 dienų prekės pasiekia namus.(jų sandėliai Čekijoje)

    http://www.ev-power.eu/LiFePO4-small-cells/?cur=1

    Lengva sumontuoti. Aš dviratyje susidėjau į didelį plastikinį lovelį skitą laidams paslėpti:

    https://www.senukai.lt/c?q=instaliacinis+lovelis

    • This reply was modified 8 years ago by vvaldasv.
    • This reply was modified 8 years ago by vvaldasv.
    • This reply was modified 8 years ago by vvaldasv.
    #13429
    Elektrinis
    Participant

    Aciu uz atsakymus.
    Iskilo klausimas:

    Kaip paskaiciuoti discharge rate bateriju pakui? Jei paviene cele 6.7, tai koks bus issikrovimas 13×8 celiu pako saugus issikrovimas? Dalyba is dvieju visa laika saugus ssikrovimas?

    Del celiu dejimo i kruva tai as kaskaip linkes naudoti kiniskus bracketus. Jie gan neblogai susideda ir kiniska nikelio juosta suvirinti… Asmeniskai man ziauriai nepatinka naudoti nikelio juosta… Del perkaitimo tai kiniski bracketai su tarpeliais tarp celiu.
    Manau cia Sarunui butu ideja pasiulyti lengvai sujungiamus braketus su saugikliais :) gal ir maza paklausa Lietuvoje butu bet ilguoju periodu perspektyva yra.

    Pirmam batareikos pakui uzsakiau kiniskus bracketus uz 11 euru. Plius nikelio 5 metrus uz 10 euru.
    Antra batareika dar projektuojama. Reikia pirmiausiai issirinkti celes. Tada bms. Visa kita yra saliginai pigu.

    Aciu Valdui uz nuoroda. Cia idomus variantas susukamu celiu.

    Sopkis: norisi nusipirkti celes kurios atitiktu kainos ir kokybes santyki. Taip pat svarbu jei moki didelius pinigus uz celes kad tos celes nebutu isejusios is fabriko per galines duris. T.y. Nekondicines ir brokuotos.
    Ir valdas ka tik issprende mano batareikos korpuso problema.

    • This reply was modified 8 years ago by Elektrinis.
    #13434
    agniusm
    Participant

    Jei viena cele galima iskrauti 2A tai 8 lygiagreciai 2Ax8=16A

    #13435
    sopkis
    Participant

    Sopkis: norisi nusipirkti celes kurios atitiktu kainos ir kokybes santyki. Taip pat svarbu jei moki didelius pinigus uz celes kad tos celes nebutu isejusios is fabriko per galines duris. T.y. Nekondicines ir brokuotos.

    Renkiesi celes iš pigesnių, nors kalbi kad moki didelius pinigus, ir tikiesi gero kainos kokybės sąntykio? Tai imk skirtas didelei iškrovimo srovei (Sony VTC5, Samsung 25R, LG HE4) ir važinėjant su 2C apkrova jos jausis kaip sviestas taukuose ir laikys ilgai.

    #13436
    Tadas
    Participant

    Sopkis nesvarbu kokie tavo pasiekimai elektronikos srityje bet matau daznai arba supranti kaip pats nori suprast arba neisiskaitai i tai ka raso zmogus.
    Elektrinis norejo pasakyti kad kai moki didelius pinigus kad ir uz tokias celes kaip pats isvardinai norisi zinoti kad jos yra kondicines.Arba kai buvo laikas kai zmogus pirkdavo A123 celes uz nemaza kaina dziaugdamasis kad kinijos “Vadybininkas” garantuoja kad jos naujos A grade ir panasiai o atsisiuntes randa virinimo zymes arba kokias aplankstytas arba kai budavo su 20Ah celem kad jau beveik nelike kontaktu jie jau nukarpyti paruosti utilizavimui.

    #13437
    agniusm
    Participant

    Iš dalies Sopkis teisus. Jei norisi tikrų celių nevertėtų jų ieškoti už pigiausią kainą pas kiniečius. Europoje daugumos celių oficialus importuotojas yra vienas mano turima informacija ir jis Vokietijoje, BMZ. Negaliu garantuoti, bet nkon tikriausiai gauna iš jų nes BMZ tiekia tik OEM.
    Taigi, perki iš kino, ir 100% nebūsi įsitikinęs niekuomet.

    • This reply was modified 8 years ago by agniusm.
    #13439
    Tadas
    Participant

    Tikrai taip Pas kinus pigiai ir gerai tikrai negausi.O siaip is mano labai menkos patirties su 18650 celem galiu pasakyti jos “apsimoka” tik jei reikalingas labai nestandartiniu gabaritu akumas ir jei gali beveik viska padaryt pats.Jei pirkt paciam celes paskui ieskot kas laikiklius pagamins paskui kas suvirins o paciam tik prisilituot laidus ir izoliavus sukist i deze kuria greiciausiai irgi teks uzsakinet tai gaunasi nekazka.Ir ta pradine celes kaina sakykim 5 eurai tada tampa labai apgaulinga pradedanciajam.

    #13440
    sopkis
    Participant

    Sopkis nesvarbu kokie tavo pasiekimai elektronikos srityje bet matau daznai arba supranti kaip pats nori suprast arba neisiskaitai i tai ka raso zmogus.
    Elektrinis norejo pasakyti kad kai moki didelius pinigus kad ir uz tokias celes kaip pats isvardinai norisi zinoti kad jos yra kondicines.Arba kai buvo laikas kai zmogus pirkdavo A123 celes uz nemaza kaina dziaugdamasis kad kinijos “Vadybininkas” garantuoja kad jos naujos A grade ir panasiai o atsisiuntes randa virinimo zymes arba kokias aplankstytas arba kai budavo su 20Ah celem kad jau beveik nelike kontaktu jie jau nukarpyti paruosti utilizavimui.

    Tai pats ir patvirtinai savo teiginį, kad norėdamas kokybiškos prekės pirk pas patikimą tiekėją iš europos, o ne kiną, kuris tau nors ir milijardu savo šalies gyventojų balsais prisieks kad jo parduodamos celės tikrai kokybiškos, nors ką gausi iš tikro sužinosi tik pradėjęs jas naudoti.

    #13445
    Šarūnas
    Keymaster

    Su LiFePO4 manau verta prasidėti tik tuo atveju, jei turi garantiją, kad gausi tikrai kokybiškas, brendines celes, ir tik jeigu planuoji turėti daug ciklų.
    Vienintelis geras brendas, kurį žinau – A123. Visi kiti – dažniausiai tik perpakuoti kiniški noname produktai, įskaitant ir tuos iš ev-power.eu

    Bet pats renkuosi ir kitiems rekomenduoju brendines 18650, kadangi tai yra aukščiausios įmanomos kokybės produktas, vėliau nekeliantis jokių problemų. Dažniausios problemos su nekokybiškomis celėmis – disbalansas, poreikis nuolat ardyti ar rankiniu būdu balansuoti bateriją.
    Taipogi 18650 bus 1.5-2.5x lengvesnės, net įskaičiuojant visus laikiklius ir sujungimus.

    Planuoju už 2-3 savaičių gauti siuntą Panasonic NCR18650PF celių. Tai labiau į galią orientuotos, 2.9Ah celės. Vieneto kaina 3.2€.

    #13458
    Elektrinis
    Participant

    Per pora savaiciu paskaicius forumus tai supratau kad verta isleisti pinigus tik Panasonic, Samsung arba LG celems. Cia nera apie ka diskutuoti.

    Sopkis: Tai kuris cia europoje toks patikimas tiekejas? Juoktis gali visi, kad tipo 300 euru celems yra labai mazai. Na mazai ir ka? Toks biudzetas. Klausimas paprastas: kaip uz ta suma gauti maksimalia nauda. nkon.nl kaskaip man jie atrodo gan keistoki. Jie turi karts nuo karto pardavime ir celiu po 5k talpos… Na save gerbiantis pardavejas nedes i savo puslapi tokio meslo. Taip pat pas juos kai kurios celes itartinai ilgai siunciamos. Kaskaip atrodo kad dropshipingas ten vyksta.
    Beje pasiulymas pirkti Sony VTC5 irgi gan keistai atrodo, kai tos celes aplamai pavieniui nelabai prekyboje buvo. Dazniausiai tai padielkos, nekondicines arba jau is isardytu paku.

    Tadas: Kolkas reikia issispresti celiu klausima ir butu gerai sutilpti i 300e biudzeta.

    Agniusm: kaskaip ziurinejau ta nkon.nl ir uztikau sitas:
    http://www.nkon.nl/rechargeable/18650-size/lg-18650-mg1.html
    104 celes kaip tik 300 euru su pristatymu….
    Parasiau as jiems laiska ir paklausiau ar tai grade A ar B celes. Paziuresiu ka atsakys.
    Reikia tiketi kad jie prekiauja tik grade A.

    Sarunas: kaip supratau perki ne po 100 celiu, tai jeigu nepaslaptis gal galetum pasidalinti is kur uzsakineji didelius kiekius? Alibaba?

    Klausimas visiems: kokiu budu atskirti cele ar tai Grade A ar B namu salygomis?

    #13459
    Šarūnas
    Keymaster

    Kaip atskirti 18650 pasakyti negaliu, manau kiekvienas gamintojas turi savo žymėjimą. Pvz. A123 tiesiog žymėdavo didelėmis, atskirai atspausdintomis raidėmis: A, A1, A2, B… Ant 18650 neteko tokio dalyko matyti. Apskritai neteko matyti skirtingų 18650. T.y. paėmus kad ir 2000 vnt iš vienos partijos, visų įtampos būna 1mV tikslumu. Kas rodo idealiai vienodas charakteristikas.
    Aišku galima bandyti matuoti jų talpą, bet kadangi vis vien transporto aplikacijoje jungiasi bent kelios lygiagrečiai, skirtingos talpos išsividurkintų, net jei ir būtų tikrai skirtingos.

    #13461
    agniusm
    Participant

    Turi nkon ir virš 5ah celių, bet tikriausiai pastebėjai kad jos 26650 formato? Pagal atliktus testus tai lyg ir įmanoma: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?386873-Test-Review-of-Keeppower-26650-5200mAh-(Black)-2014

    Atsiliepimų apie nkon daug ir neblogų. Pats pirkau, jokių problemų neturėjau skirtingai nuo kinų kur kiekvienas pirkimas buvo su visokiom nesamonėm.

    Niekas tau čia neįrodys, pirk kaip žinąs, patarimų buvo daug ir jei tau netinka, vadovaukis savo nuojauta ir biudžetu, tik vėliau verkšlenti nereikėtų, kad taupydamas daugiau praradai nei išlošei.

    #13462
    Šarūnas
    Keymaster

    Manau šiuo atveju (kažką darydamas pats) prarandi bet kokiu atveju, kadangi ekonominės naudos nebūna beveik visada. Kad ir kaip ten bebūtų, rezultate tai vis tiek tėra hobis. O kur hobis, ten dauguma sukiša gerokai daugiau pinigų, nei kainuoja, pvz., jų automobilis…

    Bet kokiu atveju manau kad ir už palyginti nedidelę sumą galima gauti pakankamai FUN (bet reikia susitaikyti su netektimi), o po to gerai apsvarstyti, ar patiko ir nori daugiau švaistyti. :) Dauguma čia esančių pabandę nusprendė, kad nori.

    Šiaip, žiūrint iš logikos pusės, manau labiau verta pradėti nuo pigesnės įrangos, mažesnių baterijų, kadangi patirties ir žinių stoka daro savo – visai šitai technikai reikia priežiūros ir supratimo, be kurio viskas greitai genda.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 99 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.