Įkrovimo stotelės Vilniuje nyksta

elektromotus elektromobilių įkrovimo stotelė prie Energetikos muziejausTaigi taigi, blogos naujienos. Vos prieš porą metų žiniasklaidoje nuolat matydavome naujienas apie naujai pastatytas elektromobilių įkrovimo stoteles įvairiuose miestuose. Aš su kolegomis taip pat pastatėme vieną, kuri buvo pirmoji Vilniuje. Stotelė buvo įrengta Energetikos ir technikos muziejaus kieme. Elektra joje buvo nemokama. Vėliau nemokama stotelė išdygo ir prekybos centro Ozas aikštelėje

Tik vakar sužinojau, kad Ozo stotelė dingo, “dėl savininkų konflikto”. Kas žinote daugiau detalių – parašykite komentaruose.

Na o šiandien iš kelių žmonių išgirdau, kad jie atvažiavo į Muziejaus kiemą įsikrauti akumuliatorių, o stotelės…. tiesiog nėra. Apie tai nieko nežinojau. Išsiaiškinau, kad situacija tokia: stotelė pašalinta Muziejaus iniciatyva. Priežastys kelios:

  1. Kadangi tai buvo vienintelis prototipas, natūralu, kad jis nebuvo labai gerai apgalvotas ar patvarus, taigi pasitaikydavo gedimų. Tuos gedimus šalindavau aš arba kas nors iš UAB Elektromotus darbuotojų, prasukant pakeliui iš/į darbą. Kadangi stotelė neneša absoliučiai jokių pajamų, ją nuolat remontuoti mums buvo nuostolinga, todėl vieną dieną buvo išjungta vidinė elektronika ir rozetė prijungta tiesiog “ant tiesiųjų” prie įvado (per automatuką, žinoma). Na o tai jau praktiškai gaunasi paprasta mandrai atrodanti rozetė, o ne stotelė.
  2. Prasidėjo bėdos su įvadu, Muziejuje ėmė iškirtinėti viso rūsio 40A automatą. Po kelių tokių kartų buvo pertikrinta visa instaliacija ir problema nerasta, taigi šešėlis krito ant stotelės.
  3. Šalia Muziejaus yra įsikūrę LESTO, kurie, kaip žinia, piarinasi važinėdami išsinuomotu elektromobiliu. Važinėja juo kiekvieną dieną verslo reikalais. Kiek supratau iš atsiliepimų (negaliu įrodyti faktais), LESTO tiek apnaglėjo, kad savo kieme tingėjo išsinešti prailgintuvą, o sėkmingai nuolat kraunasi Muziejaus sąskaita… :) Pinigai nėra dideli, bet jau principo reikalas.

Tai štai, visos šios bėdos lėmė stotelės pašalinimą. Stotelė nuo šiol turėtų būti eksponuojame pačiame Muziejuje, kaip istorinis eksponatas. Istoriją padarėme, visuomenei pristatėme, valdžios dėmesio nesulaukėme. Lieka tik pasidžiaugti, kad Muziejus ir taip gan ilgai savo lėšomis maitino e-dviratininkų akumuliatorius.

It’s time to move on.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.