- This topic has 25 replies, 5 voices, and was last updated 11 years, 7 months ago by agniusm.
-
AuthorPosts
-
2012/05/17 at 18:04 #4781NikorParticipant
Patikslinsiu. Pb akumai laisvai atiduoda 5C ir daugiau. Tik prie tokiu isšikrovimo srovių smarkiai krenta talpa. Tarkim, vietoj 7Ah bus tik 3-4Ah.
Prie trukumų reikia pridurti dar sąlyginai ilgą pakrovimo laiką – 5-12 val. Tuomet kai ličio akumai gali būti pakrauti per 1 val. ir sparčiau.
Nors, kartais aš patariu pradžiai išleisti nedidelę sumą Pb akumams tik tam, kad “paragauti” kas tai yra elektrinis transportas. Nepatiks – nieko baisaus, išleista nedaug pinigų. Nes jei išleisi 5000lt tik tai akumams, o po to paaiškės, kad elektrinis transportas tau netinka (aš neabejoju kad taip ir bus šiuo atveju), perparduoti naudota batareja bus sunku.
Taigi, patarčiau pradžiai nešvaistitis pinigomis, o pabandyt kai kurį laiką pavažinėt su Pb. Bent su pakrovėjais ir atsarginiais akumuliatoriais problemų nebus…
2012/05/17 at 18:50 #4782agniusmParticipantPatikslinimas nevisiškai tikslus kadangi mažėja talpa ir su tos pačios akumuliatoriai nuvažiuotas atstumas skirsis smarkiai. Tai ir yra tas trūkumas, nes ne tik talpa mažėja, o ir akumuliatoriaus tarnavimo lailas. Kiek dabar švininiai kaštuoja? kokie 350 už 60ah? tai jau 2800lt 96V sistemoje, jau nekalbant apie trojan. Jei jau gamini el. transportą, esi pasiryžę dėl vienų ar kitų priežasčių naudoti. Visiškai nepatarčiau švaistyti pinigų netinkamai šiam reikalui technologijai.
2013/05/21 at 17:28 #4783DariusLMemberO tai va pagalvojau jeigu “sukryžminti” muraveju su čia http://e-motion.lt/bbpress/topic/324?replies=13#post-3745 siūlomu balkancar varikliu kartu tiltu, tai gal ir gautusi kažkas atitinkančio mano pradinius reikalavimus? Kaip manot?
2013/05/21 at 18:06 #4784agniusmParticipantManau, kad bus per sunkus muravejui
2013/05/22 at 07:10 #4785DariusLMemberAgniau, gal gali paaiškint man žaliam (aka durnam) plačiau kodėl per sunkus – juk variklis tampys muraveju (o anksčiau tampė daug sunkesnį krautuvą), o ne muravėjus variklį. Ar aš kažko nesuprantu/neįvertinu ?
2013/05/22 at 09:42 #4786agniusmParticipantTampyt gal ir tampe, bet pagalvok logiskai. Tas el. Motoras 66kg, tikriausiai muravejaus puse tiek sveria. Pvz Kostov motoras 30kw sveria 45kg, ir mes toki galvojom det I scirocco automobili kurio tikriausiai butu buve su kaupu per akis, o cia kalba apie motoroleri eina. Negaliu paaiskint dorai, bet kaip Sarunas jau rase, skamba kosmosas. Be to tas tiltas visai ne I tema. Kaip as supratau pas muraveju grandine eina o ne kardanas, nors gali buti visaip. Kiek varikliui nori isleisti?
P.S. As aplamai nesiulyciau prasideti su tokiais dalykais jei igudziu nera. Aleksandras idejo linka youtube, ten tokis bicas John in CR pardavineja Le 6 faziu variklius apie 600usd. Turi ir mazesniu. Variantas toks, uzsisakai toki varikli, pas tekintoja nuskuti kas nereikia ir darai kaip mid drive. Berods 20kw pikais laiko ir svoris 19kg, tikriausiai maziau apskutus. Manau variklis su kontroleriais atsistotu 1000usd + siuntimas. Su tokiu aparatu ne tik I laukus, bet ir pas mergas galetum lekt. Gali skambtelt jei ka paplepet 86S7SE2E2
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.