Home Forums Bendras Koki lituokli?

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 26 total)
  • Author
    agniusm
    Participant

Sveiki, sulauziau savo lituokli, reikia naujo. Nezinau kas patikimo musu Lietuvos vandenyse. Daug tam negaliu isleist ir stoteles neipirksiu. Galvoju kazka 40W weller firmos. Uzmaciau evitoje kazkokius Ersa lituoklius, kaip jie?

Šarūnas
    Keymaster

Be stotelės nepirk – vienas vargas. Baisiai kaisdami gadina komponentus, plokštes, ir patys greitai nugaišta. Imk kokią pigią stotelę su paprastu potenciometru reguliuojama temperatūra. Rinkis bent 80W. Galima paimti už 150 Lt, kinišką. Žiūrėk kad būtų pirkti galiukų, taipogi kad galiukai būtų šiek tiek suploti.

P.S. Turiu pardavimui Weller WHS-40, smulkiems ir vidutiniams darbams. 180 Lt.

agniusm
    Participant

Dekui, stoteles kaip ir minejau neipirksiu siai dienai taipogi nepatogus reikalas jei darbas ne ant stalo. Kinisko nepirksiu ir pigaus nekokybisko ar naudoto nenoriu. Komponentu tikrai neperkaitinsiu nes nelabai su elektronika zaidziu, nesuprantu daug :)

Tu kazkokiame forume Sarunai nepatarinejai kinisku pigiu pirkt ;)

agniusm
    Participant

Ok, pasiskaitinejau apie stoteles, gal ir prisitaikyciau, bet pagal kisene iseina tik Weller WES51, galingumas 50W.

Linas
    Participant

as buvau naudojes pigius po 30lt is lemonos 60w kiniskus lituoklius tai pora buvau sudegines ir nusprendziau tokiu nebepirkti tad buvau nusiziurejas ersa ptc 70 bet atvezimas buvo daugiau nei 3 sav o buvo darbelio skubaus tai is evitos nusipirkau stotele, turbut kiniska, bet kol kas veikia: http://www.evita.lt/det-1400378-product.html

Nikor
    Participant

Mes firmoj jau kiek metu naudojam štai tokius lituoklius:

http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=67484

Labai patikimas daiktas. Naudojamas ceche kasdien po 8 val. Tik antgalius keičiam. Aš asmeniškai jau kiek metu su juo lituoju ir neisivazduoju kaip galima lituoti su nereguliuojamais lituokliais….

agniusm
    Participant
    agniusm
    Participant

Na, po ilgos bemieges nakties darbe reikia pripazinti, kad Saruno patarimas del stoteles buvo su pagrindu ir visagalis internetas itikino priesingai mano isitikinimam. Pasirinkau du kandidatus pagal mano kisene, vienas Hakko FX-888 arba Ersa i-CON PICO.

Šarūnas
    Keymaster

Dėl ERSA PICO nieko negaliu pasakyti (tik gal tiek kad bus per silpna daugumai darbų), bet Hakko FX-888 ir pats ieškau įsigyti namams. Pigiausiai ebay radau už 270 Lt:

http://www.ebay.co.uk/itm/Hakko-FX888-23BY-FX888-Soldering-Station-Replace-936-12-SOLDERING-STATION-a-/300803028152?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item460941f4b8

Man čia jau per brangu… Nebent parduočiau savo ERSA 80W stotelę. Prieš porą metų tikrai galima buvo rasti už $60 su isuntimu. Jei rasi pigiau nei 270 Lt – duok žinią… 

Mes įmonėje naudojam tokias (išpirkom visas iš lietuvos, liko tik 1-2 vnt):

http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=134897

Tai yra kiniška Hakko kopija. Yra šiek tiek galingesnė (90W). Jaučiasi kiniška nekokybė, tačiau dirba kiekvieną dieną po kelias valandas jau metus. Viena rimtesnių problemų – nėra pirkti antgalių, tai bus bėda kai užsilenks. Bet kol kas visi stebėtinai sveiki.

agniusm
    Participant

Sarunai, Hakko pacio lituoklio galingumas 65w, ersa 68w ir trumpalaikis 80w. Maciau tipsu 12mm butent tam ersa, manau nebus tokis silpnas. Esme, kad kaina man gaunasi ta pati, atsiimsiu pvm ant ersa, bet pats lituoklis patogesnis atrodo hakko. Ersa turi sd update’am tik kam to reikia lituokliui lol? Amazon maciau hakko po 86 lyg bet nera supersaver nemokamo siuntimo kaip ant weller stoteles. Tiesa, pabrango pasto deklaranto mokestis, dabar 30lt vietoj 14lt taigi perkant is vakaru da ir mokesciai didesni.

agniusm
    Participant

Truputi apsisoviau, pasirodo ersa i-CON PICO kaina nurodyta be PVM. Idomu, kad be PVM parasyta puslapio apacioje smulkiu sriftu kur net negalvotum ziureti. Idomu kodel taip daro cia pas mus?

Šarūnas
    Keymaster

Dažniausiai iš jų perka įmonės, kurioms yra aktualesnė kaina be PVM. Tai gal dėl to taip ir rašo. Ar bent jau pasiteisinimas toks… Lemona ir spikarė anksčiau taip pat be PVM rašė, po to, matyt, susiprato kad pasaulyje yra ir “žmonių”, ne tik įmonių.

agniusm
    Participant

.

agniusm
    Participant

Del Hakko stoteliu. Pasirodo yra kinietiski klonai taigi tiems kas pirks bukit budrus:

Hi agnius mikutavicius

Thank you for your enquiry!

Please kindly refer to the attached details for the FX-888 soldering station.

Both the original and made in China type are available,i would like to quote the best EXW price as below:

2 pcs FX-888 soldering station(Original)–>$110/pc

2 pcs FX-888 soldering station(Made in china)—>$65/pc

Šarūnas
    Keymaster

Būtų įdomu pamatyt kuo skiriasi. Nuotraukų nėra?

agniusm
    Participant

Hi agnius mikutavicius

Thank you for your reply!

Actually,there are no difference between the original and Chinese made in appearance.

The only difference is the use life,normally the original one can use 2-3 years,the Chinese made one can use 1.2years.

The one sold on Amazon is the Chinese made type,the price i quoted you didn’t included the shipping cost,please advise.Thank you!

E-MAX
    Participant

Siais laikais kaip visi mano kad orginalas geriau , lengvai visokie sukciai jums gali prastumt ta pati kina uz dviguba kaina :(

agniusm
    Participant

sARUNAI, Hakko lituoklis Lietuvoje uz 220lt: Linky :)

Linas
    Participant

Agniau, jei kartais reikia ka parsiusti is kinijos duok zinoti, as planuoju siuntinuka menesio begyje, galiu prideti, beje, viskas bus su saskaitom…

Šarūnas
    Keymaster
    Quote:
    agniusm:

sARUNAI, Hakko lituoklis Lietuvoje uz 220lt: Linky :)

Norėčiau pacituoti savo žodžius:

Quote:
    Šarūnas:

Mes įmonėje naudojam tokias (išpirkom visas iš lietuvos, liko tik 1-2 vnt):

http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=134897

Tai yra kiniška Hakko kopija. Yra šiek tiek galingesnė (90W). Jaučiasi kiniška nekokybė, tačiau dirba kiekvieną dieną po kelias valandas jau metus. Viena rimtesnių problemų – nėra pirkti antgalių, tai bus bėda kai užsilenks. Bet kol kas visi stebėtinai sveiki.

Tai, toli gražu, ne hakko. Tik kad korpuso forma nukopijuota… Lituoklio stovas kitoks, lituoklis kitoks. Ir galiukų pirkti jam nėra.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 26 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.