- This topic has 10 replies, 5 voices, and was last updated 12 years ago by agniusm.
-
AuthorPosts
-
2012/12/20 at 21:32 #2006agniusmParticipant
Norejau pasiklausti gal cia yra kas nutuokia apie Autodesk Inventor? Pradejau mokintis, nes Google Sketchup visiskas meslas ir ziurineju visokius tutorials’us, bet sunkiai gaunasi. Gal kas gali paprotinti kaip braizytis wireframe? Dvimatis viskas gaunasi bet kai reikia pasibraizyti 3D linijas kurios turi kampa stringu
Dekuis
2012/12/20 at 21:41 #5368PauliusParticipantKad būtų papraščiau: susirask AutoCad’ą. Beveik visa Autodesk produkcija tarpusavyje “suliejama”. Braižyk Autocad, bus paprasčiau. Tiek pavyzdžių daugiau rasi, tiek ir pamokančių žmonių daugiau bus. Vėliau, kai turėsi brėžinį, perkelsi (importuosi) į Inventor, o ten jau toliau žaisi (bet bus daug lengviau). 3D modeliavimui naudok 3dsMax’ą. Tiksliems brėžiniams – Autocad’ą. Galutiniam virtualiam prototipavimui Inventor. Žinoma, čia tik mano nuomonė, bet man asmeniškai tikrai daug lengviau atlikti užsibrėžtą darbą.
EDIT: autocad’as taip pat turi 3d braižymo funkcionalumą ;) tik nepamenu, kuri versija tiksliai :|
2012/12/20 at 23:05 #5369agniusmParticipantAciu Pauliau, bet manau man negelbes. Reikia issibraizyti toki reikala:
As kaip supratau Inventor ir yra visos tos trys programos vienoje?!
2012/12/21 at 07:21 #5370MartynasParticipantNa yra ir kitas blondinės metodas persikelti tą formą į Audesk sistemą, Sketchup pro versija turi eksportinimo funkciją į dwg. aišku autodesk nepatinka, kad failas sukurtas ne jų programomis, netgi žinutę parašo, bet daugeliu atvejų veikia. o kur gauti Sketchup pro, tikriausiai nereik sakyt
2012/12/21 at 08:03 #5371ŠarūnasKeymasterNelabai pagelbėsiu, autokadu braižiau tik studijų laikais ir jau nelabai ką pamenu. Bet gaudavosi pusė velnio:
O kodėl pasirinkai Autodesk, o ne, pvz, SolidWorks arba Catia?
Autokadas, bent jau anksčiau, mano nuomone, buvo tinkamas tik 2D brėžiniams, o 3D su juo lipdyti buvo ypatingai nepatogu.
2012/12/21 at 08:20 #5372MartynasParticipantNa autocadas labai patobulėjo, 3D patogesnis braižymas nuo 2009 verisijos labai patobulėjo, nemažai perėmė funkcijų iš 3Dmax. O dabartinės 2013 versijos 3D braižymas išties geras mano nuomone, darant tikslius techninius daiktus daug dažniau greičiau išeitų padaryt su autocadu negu su 3Dmax, na jis lieka tik animacijų kūrimui dabar jau. Be to dabar Nauji autocadai turi Inventor fuse įskiepį, bet plačiau dar neteko su juo susipažinti. O ir taip Audeskas labai patobulino savo produktų šeimą tad beveik be jokių problemų brėžinius galima mėtyti per visas autodek programas, kas išties yra geras dalykas
2012/12/21 at 09:38 #5373OldschoolerParticipant>> Šarūnui
Ar #5 posto stiprintuvas buvo realizuotas? Iš vaizdo- high endas kaip turi būt!
2012/12/21 at 09:44 #5374PauliusParticipantInventor nevisiškai trys viename. Funkcionalumas tikrai geras, tačiau pasidaryti erdvinį brėžinį yra ką veikti. Tikrai lengviau autocadu visa tai padaryti ir importuoti į inventorių. Vėliau inventoriuje padaryti mažus pakeitimus ar patikslinti kai kuriuos dalykus yra daug lengviau, nei viską daryti iš karto su juo.
>>Martynui. Taip, kaip ir rašiau, 3dsmax’as modeliavimui (animacijai), bet tikrai ne tiksliam darbui :)
2012/12/21 at 11:50 #5375ŠarūnasKeymasterOldschooler: Deja ne. Dar net nebaigęs braižyti paklausiau savęs “o kas iš to” ir rišau reikalą su garso technika… Projekto eiga čia:
http://circuit.lt/?section=projektai&page=a03
Rezultate stiprintuvas liko tokiam stovyje, kaip matosi 2005-04-18 darytame įraše. Vėliau buvo išparceliuotas ir dalys išparduotos. Liko tik haiendiniai VFD ekranai, kurių niekam nereikia.
2012/12/21 at 13:30 #5376OldschoolerParticipant>>Šarūnas
“…Vėliau buvo išparceliuotas…” – Gaila, dual mono architektūros aparatai dažniausiai skamba puikiai! O dėl VFD ekranų- tikrai kas nors neranda, ir ieško užsimušdamas, darydamas ką nors vintage stilistikoj :)
2012/12/21 at 20:34 #5377agniusmParticipantNa ta blondines metoda iskart pabandziau kai pamaciau kad sunkiai kas gaunasi. Inventor pasirinkau nes galima su juo pasimuliuoti apkrovas ir yra vejo tunelio priedas. Zinau, kad ir SolidWorks tai galima padatyti, turiu as ir ta parsipompaves, bet man ji kazkokia atbula ir nepatogi, gal del to, kad visai jos neciupinejes. Be to autocad iskart galima eksportuoti gamybai. Inventoriaus versija 2013. Reikes paziureti, gal su autocad bus paprasciau, bet mano galva tas pats.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.