Home › Forums › Mūsų projektai / susitikimai › Open source ebike remas
- This topic has 4 replies, 2 voices, and was last updated 9 years, 2 months ago by Linas.
-
AuthorPosts
-
2015/10/12 at 19:14 #11762LinasParticipant
Vienoje temoje kilo nemenka diskusija apie pigu elektrinio dviracio rema, tad man kilo mintis sukurti tema apie toki rema, mano trumpi pamastymai, bei prasome prisijungti ir su savo nuomonemis.
galvojant apie pigu rema manyciau neatsiejamas dalykas jam butu akumuliatoriai, o pigiausius tokiam daiktui as matau is nissan leaf elektromobiliu, kadangi esu keleta dviraciu su jais padares tai tikrai galiu pasakyti kad perjungti modulius nuosekliai nera ypac sudetinga (originaliai jie yra 2s2p), tiesiog reikia kruopstumo ir minimaliu irankiu. tad ir pradejau galvoti nuo ju, pasiknaisiojas tarp savo kruvos eskizu radau viena, kurio dydis tiko akumuliatoriams.
taigi sekantis daiktas kuris detusi i akumuliatoriaus deze butu kontroleris, pagal tai kas yra rinkoje ir ka teko vienaip ar kitaip isbandyti ar gauti atisliepimu, man optimalus kainos ir galios santykis butu senesnio tipo sabvoton 72v 150A (350A faziu srove) kontroleris, be dezutes jo dydis grubiai 100x200x50mm (veliau patikslinsiu, kai prieisiu ismatuoti) truputi detalesnis su aprasymu:
pats remas manau galetu buti is aliuminio (veiktu kaip radiatorius kontroleriui, nereiktu kazko papildomai burti, o galine sake is plieno (arba geros klases arba nerudijancio)
2015/10/12 at 19:49 #11763TadasParticipantAs manau Linai kad pigiam remui gaminti aliumas gali buti panaudotas butent tik bateriju- kontrolerio dezei cia jau pliusai butent silumos nuvedimas ir dezes mazesnis svoris.Pati ideja daryti kazka kas pritaikyta butent Leaf yra su pliusais ir minusais visgi siulyciau apgalvot kintama remo ploti kad butu galima gamint tarkim butent 4-5 leaf moduliams arba tarkim 18650 celem.Aisku uzsakovas is anksto turetu buti apsisprendes kuriuos naudos.
2015/10/12 at 20:21 #11764LinasParticipantna esme buvo ta kad akumo deze ir sudaro pati rema :)
o del plocio sis dizainas ganetinai atviras, galima ir platinti, tik paskui prasideda bedos su pedalais, nes reikia kad tilptu pro rema, kuris sudejus 5vnt moduliu bus apie 175mm.
o 18650 yra labai mazas dydis, tad ji pritaikyti nera bedu, o ir ju kaina didesne. pvz i tu paciu 4vnt leaf moduliu vieta telpa ~330vnt celiu, sudeliotu taip pat kaip Saruno dviratyje.2015/10/12 at 20:23 #11765LinasParticipanttiesa, kad visi teisingai suprastu, si rema as nezadu gaminti, tiesiog bandau pasidalinti savo mintimis ir breziniais, ka sugebesiu rades laiko pabraizyti.
2015/10/12 at 20:31 #11766LinasParticipantcia dwg geometrijos failiukas:
https://www.dropbox.com/s/cwhf3pia3x8o1ns/open%20source%20remas_15-10-12.dwg?dl=0 -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.