Paroda Vokietijoje – eCarTec

Šiom dienom (2012m spalio 23-25d.) Miunchene vyksta paroda eCarTec, kur iš viso pasaulio suvažiuoja įvairūs elektromobilių ir jų komponentų gamintojai. Pernai spalį parodoje dalyvavome kaip žiūrovai, na o šiemet pristatyta buvo ir mūsų produkcija. Savo nuosavo stendo neturime, tačiau produkciją savo stenduose demonstruoja užsienio partneriai ir distributoriai.

Šiemet paroda gerokai kuklesnė. Dauguma smulkių verslininkų nepasivargino pasirodyti, o kurie pasirodė, tie kooperavosi su partneriais ir dalinosi bendru plotu – viename stende galima buvo išvysti kelių smulkių gamintojų produktus.

Kitas pastebėjimas: pernai paroda buvo milžiniška, tačiau joje matėme vos keletą akumuliatorių valdymo sistemų (BMS). Taipogi matėme gal 50 skirtingų modelių įkrovimo stotelių. Na o štai šiemet parodoje eksponuojamų įkrovimo stotelių buvo kur kas mažiau, tačiau BMS pasirinkimas kur kas platesnis. Kaip sako kolega, “atsirado daug baisių kiniškų BMS”. Kainos dar nežinomos, tačiau matosi kad kinai aktyviai dirba šiuo klausimu ir netrukus įžengs į rinką su gausybe pigios produkcijos.

Kelios nuotraukos žemiau (daryta pigiausiu rageliu, tai dėl kokybės atleiskit):
kažkoks absurdiškai didelis kiniškas BMSDar kitas kiniškas BMSĮspūdingi motorų valdikliaiEmus BMS

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.